Pages

cuti musim sejuk :D

Alhamdulillah.
cuti musim sejuk sudah tiba!
oh yeah!
happy.happy. happy.
doktor pun nak cuti la. 
ops!
 bukan doktor tapi masih medical student :D
InsyaAllah (doakan).

 exploration by danvee_d36zouj of deviantART

Suka berjalan melihat alam. Suka mengembara. Satu hobi :D

Bagi saya, berjalan mampu menenangkan jiwa yg tgh serabut.

Eh. Bukan bila serabut je berjalan yer,
kalau serabut banyak benda lain lagi boleh buat :D
cuma bagi saya sendiri, 
berjalan melihat ciptaan Allah dapat membantu (=

"Jelajahilah bumi, 
kemudian perhatikan bagaimana kesudahan-kesudahan orang-orang yang mendustakan"
surah Al-An'am, 11 (6:11)

Allah dah pesan kat kita, berjalanlah. Kemudian perhatikan. Jangan sekadar ke sesuatu tempat tanpa mengambil ibrah (pengajaran).

Contohnya, di Mesir ni amat terkanal dengan Piramid. Kenalkan? Ala, batu bata yg disusun menjadi segi tiga tu :D hehehe. Rasanya semua org maa'ruf tentang piramid. Dan semua tahu Piramid dan Firaun xblh dipisahkan. 

Dan Allah mengekalkan piramid hingga ke hari ini tak lain tak bukan utk kita semua mengambil iktibar, ambil pengajaran. Jangan jd mcm Firaun. 

See. Sangat best bila melancong dan kemudiannya ambil pengajaran. Sekurang-kurangnya bukan hanya melancong sahaja tapi kita mencedok ilmunya sekali. Oh. Sgt best :D

walking




nota : Doakan saya dan sahabat-sahabat yg lain. Kami akan ke LA (los angeles?), Luxor & Aswan, kemudiannya ke Sinai dan Dahab. Dan kemudiannya terus join PWtC. 


Jadi, cuti winter ni kemungkinan besar saya tidak akan dapat update blog selama 2 minggu. Mana tahu ada yg rindu kan nak baca WWK ni =p. Kemungkinan la. Mana tahu2 tiba dpt WiFi kat atas bukit Sinai tu saya update la hehehe. :D

nota 1 : aiyak. Minggu yg padat semenjak dua minggu yang lepas sehingga habis cuti musim sejuk. Lebih baik busy dari membuang masa kan? (=

nota 2 : terasa nak menangis pabila berkejaran dengan waktu T.T

btemplates

7 comments:

W Nurhadhirah A said...

happy holiday!
slmt brjale2 di LA la deh ^_~
jange lupo buoh tange..hehe sajo jah..

nur aisya humaira said...

selamat bercuti zati...:)

najihah iman said...

slamat bcuti mcT.
huv a good one :)
n take care.

Izzati Hashim said...

@kak dira : doakan kami! Mesir dilanda ketidak stabilan polotik skrg ni. Kakak tau kan? hu3. takut gaks nak kuar berjalan nih.

kami menanti kepulangan akak ^^
insyaAllah :D

@aisya : thanks dear (= jom join sama!

!wa : thanks. insyaAllah (=
selamat study ey ^^

W Nurhadhirah A said...

insyaAllah..moga adik2 akak dan semua di Mesir selamat =)
haah, tau n mmg amek tau..kena keep update~

awak pn takut nk kuar, akk takut lak nk balik..hehe
insyaAllah, soon ^_~

Izzati Hashim said...

dan kitaorg rasa nak balik m'sia juga. Esok, protes kali kedua lepas solat jumaat huhuhu.

FB kena block so xleh nak tau apa yg jadi :(

doakan. Moga akak selamat smpi ^^

W Nurhadhirah A said...

akak on9 pg ni tgk YM semua xde on9..semua da kna blok ke? Ya Allah, moga korang dilindungi di sana..
bykkn doa..Rabbana ma3akum..