Pages

Rindu.

Bismillahirrahmanirrahim,

dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.

Rindu.
Rindu pada yang jauh di mata, tapi sentiasa ada di kotak ingatan. Allahu Allah.

Moga kalian semua sentiasa ada dalam jagaan Allah, kerana sesungguhnya Dialah sebaik-baik penjaga.
('=



Melihat bloglist di sudut kanan blog, melihat blog siapa yang update
ingin mencari sesuatu buat pengisian jiwa.
Dan nampak satu blog, yang dah lama tak di update. 3 bulan. 

Tiba-tiba rasa sebak bermukim, rindu mungkin?

Blog Kak Feeda.

Kami mula 'berkenalan' di alam maya. Di sini. Blog.
Perkenalan yang mungkin biasa di kalangan bloggers.
Tapi tetap meninggalkan kesan.
Andai ia kerana Allah.

Tautan ukhuwwah itu indah bila disandarkan pada Allah. Sungguh.

Tak pernah berdepan, tak pernah bertentang mata, tapi terasa dekat di hati.

Dia, kakak yang sentiasa mendoakan saya di perantauan.
Yang sering bertanyakan keadaan di sini.
Yang turut sama resah mendengar perkhabaran saya tatkala revolusi tempoh hari.
Yang tak putus-putus mendoakan.

Allahu Rabbi. Terima kasih kakak. ('=

Kalau dikira, siapalah saya untuk dirisaukan.
Tidak pernah kenal bukan?
Tapi, hakikat ukhuwwah itu, hakikat yang kita bersaudara.


('=


Hati resah berbicara,
"sihatkah kakak?"
"kenapa lama tidak update blog?"
"kakak busy ke?"
"kakak sekeluarga sihatkah?"


Nak bertanyakan khabar pada orang lain, tidak mengenali sesiapa. Khilaf sendiri.
Belum habis taaruf lagi rupanya. =='



Kakak, 
moga Allah sentiasa pelihara kakak sekeluarga.
Zati rindu kakak. ('=
3 bulan tidak mendengar khabar berita, itu memeritkan hati.
Moga kakak baik-baik sahaja walau di mana berada.
Moga nanti kita akan tetap bersua walau hanya di alam maya.
Biiznillah.















nota : kalau saya lama tak update blog, ada orang rindu tak?

Izzati Hashim perasan! =D


nota 1 : rindu pada semua ukhti yang disayangi. (=

btemplates

8 comments:

anitaare said...

Assalammualaikum dik zati

"kalau rindu pada siapa ku mengadu??" petikan lagu
terkesan kan jika kita berblog kerana Allah..walau tak pernah bersua tp rinduu..

akak pasti ada yg merindui zati jika x update blog..
oh ye akak diantaranya

Izzati Hashim said...

@kak Anita : wslm wbt.

petikan lagu sape tu? xleh nak recall hehehe. cuba akak nyanyikan hehehe. (=

wah~~~
terharunya "oh ye akak diantaranya"
('=

syg akak! (=

Atiqah said...

salam.

best nye ade orang yg risaukan kita dan dia pon risaukan kita. best nye ukhuwah.

saleem wahab said...

rindu itu fitrah dan anugerah.dengan rindu itu terhasilnya warna warni kehidupan!kan?

Izzati Hashim said...

@Atiqah : Wslm wbt.

bila ada rasa sayang itu, pasti ada secebis kerisauan, tambah2 yg jauh di mata.

ukhuwwah itu best bila kerana Allah (=


p/s : kita pun tak kenal betul2 lagi ni (=

Izzati Hashim said...

@saleem wahab : itu nama blog ni =='

a'a, rindu pun termasuk dlm kategori warna warni kehidupan (=

zida said...

Salam :)

Zida mungkin? Heheh nilah namanya ukhuwah fillah, insyaALLAH memang akan abadan abada. Sweet kan bersahabat atas dasar agama.

Hishh teringin la nak jumpa kak zati!! <3

shameel Iskandar said...

blog, web site dan laman sosial antara medium terbaik melaksanakan kerja2 dakwah sekrg ini. Selamat berjuang kepada para blogger. moga Allah memberkatimu.