Pages

Hargai

Bismillahirrahmanirrahim,

dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.

Fuhhhh.*
Tiup habuk-habuk yang memenuhi di dinding blog. Bak kata AN, "Nape lama dah tak menulis?" 


Sengeh. :)

Terharunya ada orang sudi singgah dan baca benda apa yang tertulis di sini.
Moga Allah rahmati kalian yang sudi menghabiskan masa barang seminit dua di sini.
:)

Menuju kejayaan. Biiznillah. :)

2 Bulan

Rasanya, kalau diberi tempoh dua bulan, apa agaknya yang boleh dilakukan?
Macam-macam kan? Bahkan banyak yang boleh dibuat. :)

Namun bila difikirkan, direnung kembali, tempoh dua bulan itu sangatlah sekejap.
Pejam celik, pejam celik habis dua bulan. Kalau 7 tahun pun terasa sekejap, apatah lagi dua bulan kan. :(

Dan sesungguhnya, detik untuk berulang-alik ke universiti, d
etik nak habiskan masa dengan kawan-kawan sekelas, detik nak jadi pelajar tu sebenarnya tinggal tak sampai dua bulan saja lagi. Bersediakah? Tak sanggup nak fikir.

Lepas ni study leave akan bermula, musim berhibernasi di rumah akan tiba. Masing-masing bawa haluan sendiri. Balik Malaysia, stay Mesir. Hinggalah akhirnya, biiznillah akan jumpa di final MBBCh bulan November nanti. Allahu musta'an.

Masih tak cukup rasanya lagi. Tapi masa yang berlalu tak bisa untuk dihentikan.
Makanya, jom gunakan waktu yang berbaki sebaiknya. Guna peluang yang ada, nak menuntut puas-puas dengan doktor, silalah gunakan sekarang. 

[Pesanan khas untuk diri sendiri - kelak jangan nak menyesal]

Biiznillah.
:)

btemplates

6 comments:

Salsabila said...

merindui orang yang didalam blog ini :)

Izzati Hashim said...

Buka blog pagi-pagi, ada orang cakap rindu.
Bahagianyaaaa. ;)

Moga ada rezeki untuk kita bertemu mata, berukhuwwah lagi rapat.
Fi hifzillah. :)

aqilah aziz said...

Salam kak izzati sungguh setiap kata kata akak menyentuh hati :)

aqilah aziz said...

Salam kak izzati sungguh setiap kata kata akak menyentuh hati :)

Izzati Hashim said...

Min haza fadhli rabbi.
:)

Ni pun jarang-jarang menulis. Moga ada manfaatnya. :)
Selamat hari raya!

Izzati Hashim said...
This comment has been removed by the author.